Extra fietsveer tijdens Meimaand Fietsmaand

Foto: Aquacentrum

Zaterdag 6 mei openen de wethouders Van Amerongen van Dronten en Storteboom van Nunspeet, met een extra veerpont voor fiets en voetverkeer, officieel de Meimaand Fietsmaand aan het Veluwemeer. De opening is om 10.00 uur in Biddinghuizen bij afvaartpunt Bremerbaai en wordt varend voortgezet om ca. 10.25 uur bij afvaartpunt Polsmaten in Nunspeet.

Fiets je eigen rondje(s)

Gastvrije Randmeren, de gebiedscoöperatie van zestien gemeenten aan de Veluwerandmeren en Gooi- en Eemmeer, is officieel gastheer van Meimaand Fietsmaand 2017. Met een ruime keuze in rondjes is het Veluwemeer een geliefde fietsbestemming met veel horeca direct aan het strand. Dit grootste recreatieve fietsevenement in Nederland biedt een enorm aantal prachtige themaroutes, speciale fietsevenementen en fijne arrangementen en het unieke is dat gemeenten Dronten en Nunspeet gezamenlijk hun fietsroutes over het water promoten.

Dronten

Dirk Minne Vis, wethouder Toerisme en Recreatie in Dronten: “De fietsroutes via de nieuwe Bremerbaai werken als een magneet, wij willen in de lange weekenden in de Meimaand Fietsmaand en aansluitend in het Pinksterweekend niemand teleurstellen bij de oversteek”. Collega wethouder Marije Storteboom uit Nunspeet voegt hieraan toe: ‘Nunspeet uit de Kunst is ons thema tijdens de Meimaand Fietsmaand, en dat zie je met overal fietsversiering in het straatbeeld. Extra genieten dus in Nunspeet, mede door het Extra fietsveer.“

Gastvrije Randmeren

Rita Braam – van Valkengoed, directeur van Gastvrije Randmeren: “Het gastheerschap biedt juist deze twee gemeenten extra fietsroutes en verschillende Rondjes met oversteek over het Veluwemeer. Normaal vaart het pontje maar één keer per uur. De halfuursdienstregeling van 10.00 tot 18.00 uur in lange weekenden/feestdagen in mei sluit aan bij de wens van de fietsers.”

Veluwerandveer steeds bekender

Aquacentrum, de ondernemer achter het bestaande Veluwerandveer en de gemeenten Dronten en Nunspeet vinden de oplossing voor de tijdelijke extra een mooie test om toekomstige aantallen van overstekende fietsers tussen de net aangelegde Bremerbaai en het fietsdorp Nunspeet te tellen. Tijdens de testdag, afgelopen weekeind, waren er al vele Duitse, Belgische en Nederlandse fietsers die de oversteek maakten, terwijl de website nog ‘gesloten’ aangaf.

Extra, grotere veer

Het extra fietsveer heeft plek voor 20 personen met fiets, het bestaande voor 12 en de prijs blijft voor iedereen € 3,50 per oversteek. Meer informatie treft u op Aquacentrum en Randmeren

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen