Weblog van wethouder Mark van de Bunte over de oude en nieuwe recreatiehal

Foto:

In de weblog van wethouder Mark van de Bunte gaat het deze keer over de toekomst van Nunspeet op het gebied van zwemmen en sporten op de Wiltsangh.

Afscheid van de Brake?

Op donderdag 27 juni staat de gemeente Nunspeet aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Op de raadsagenda staat het ontwerp voor een nieuw zwembad met sport- en turnhal op De Wiltsangh. En bij groen licht van de gemeenteraad, nemen wij dus afscheid van Sport- en Recreatiecentrum De Brake. Er is grootschalig onderhoud nodig aan De Brake om het open te houden. En we kunnen weliswaar sommige onderdelen vervangen, maar in de basis blijft het een oud gebouw.

Gemeentebestuur gaat voor multifunctionele sporthal

We gaan daarom over naar een nieuw tijdperk waar men straks sport, recreëert en zwemt op De Wiltsangh. Als de plannen goedkeuring krijgen, verschijnt er straks een sport- en recreatiecomplex op het sportpark. Er komt een multifunctionele sporthal, een aparte turnhal met vaste opstelling en een hoogwaardig recreatief zwembad met alles erop en eraan. Van een 6-baanswedstrijdbad tot een unieke bandenglijbaan en van doelgroepenbad tot whirlpool.

Modern, duurzaam en inspraak

Het nieuwe complex is ook nog eens hypermodern. De gemeenteraad kiest namelijk voor een duurzaam gebouw wat volledig elektrisch is. De stroom wekken wij op door zonnepanelen en warmtepompen. De gemeente Nunspeet is daarmee koploper op het gebied van een duurzame accommodatie. Menig gemeente in binnen- en buitenland volgt de ontwikkelingen bij ons op de voet. En ook op het gebied van inspraak van de gebruikers zijn wij een voorbeeld.

Ook meedenken

De (toekomstige) gebruikers van De Wiltsangh zijn voortdurend geïnformeerd en dachten mee in de ontwerpfase. Er is in samenspraak een programma van eisen opgesteld en het voorlopig ontwerp voldoet aan alle uitgangspunten. Ook in het vervolgtraject is er volop ruimte om mee te denken. En naast de nieuwbouw van het complex op het sportpark, zijn wij uiteraard vanaf het begin van het project met de omliggende verenigingen (hockey, korfbal, voetbal, fietscross en tennis) in gesprek.

Bij akkoord start de bouw nog dit jaar

Wij verwachten eind 2019 te kunnen starten met de bouw van het complex. De bouwtijd bedraagt circa anderhalf jaar, waardoor de opening met potlood gepland staat in de zomer van 2021. En hoewel we aan de vooravond van een nieuwe tijdperk staan, hoeft u niet te treuren. Want tot het nieuwe complex haar deuren opent, kunt u nog altijd terecht in De Brake om heerlijk te zwemmen, recreëren en sporten. En stiekem toch ook al een beetje om langzaam afscheid te nemen…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen