Kruisbestuiving bij vaste en tijdelijke winkeliers in het dorp

Foto: RGB Stock

Tijdens een mondeling enquête hebben wij ruim 300 bezoekers gesproken op de weekmarkt. En de mensen waarderen de donderdagochtend weekmarkt heel goed. En er werd gepeild hoe de kruisbestuiving is.

Gelijk een bezoek aan de ’vaste’ winkels

Wellicht niet verrassend en ook een logische conclusie, omdat een bezoeker op de weekmarkt bij voorbaat een geïnteresseerde is. Het is een beetje het verhaal van de slager en het keuren van eigen vlees. Daarom hebben we ook gevraagd of men het bezoek aan de weekmarkt combineert met een bezoek aan de winkels in het centrum.

Combishoppers

67%, oftewel tweederde (!) van de gesproken bezoekers haalt producten op de markt én bij onze winkeliers. De markt trekt als wekelijks evenement bezoekers naar ons centrum. Want naast inwoners komen ook buurgemeenten en toeristen naar Nunspeet voor de weekmarkt. Het is een trekpleister op de donderdagochtend, waar het op andere ochtenden een stuk rustiger is op dorp. En het is een gezellige compacte markt middenin het centrum, wat voor de consumenten erg prettig is.

Voor- en tegenstanders

Staat iedereen te juichen voor een weekmarkt? Nee, er zijn voorstanders en tegenstanders en een ieder spreekt vanuit eigen belang. De ene winkelier heeft meer aanloop dan een ander. En belangen kunnen botsen met elkaar. Toch moeten we met elkaar blijven kijken naar de kruisbestuiving. Want de markt kent veranderingen, het consumentengedrag wisselt en ook onze winkeliers moeten continu alle zeilen bijzetten. Daarom is het belangrijk niet over elkaar te spreken, maar met elkaar.

Middenin

Als gemeente zijn wij daarin de spin in het web. Wij zitten met alle partijen aan tafel en moeten het in goede banen zien te leiden. En gelukkig gaat het in de gemeente Nunspeet heel goed. Men gunt elkaar de ruimte en weet dat samenwerken loont. Want iedereen is erbij gebaat om van onze gemeente een sterk merk te maken. Kruisbestuiving is een prachtig voorbeeld uit onze mooie natuur en gaat ook zeker op voor onze lokale economie, van bedrijventerrein, centrum tot in de kernen.

Lees ook

De blogs van wethouder van de Bunte verschijnen wekelijks op de site van de gemeente en ook wij plaatsen ze graag op Nunspeet Nieuws

.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen