Kandidaat Europarlementariër Ralph du Long bezocht Noordwest-Veluwe

29 mei , 6:53 Nieuws
20240522 155202439 ios
Op 6 juni aanstaande zijn er weer Europese verkiezingen. In aanloop daarnaartoe was GroenLinks-PvdA kandidaat Ralph du Long op 22 mei op werkbezoek in Harderwijk, waar hij op bezoek ging bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Essenburgh. Daarna gaf hij bij een pubquiz in de binnenstad antwoord op alle vragen van het publiek over Europa.

Ralph du Long

Ralph du Long was tot eind vorig jaar internationaal mensenrechtentrainer en heeft de laatste 12 jaar vooral in Rusland gewerkt en af en toe in Oekraine. Op dit moment is hij locatiemanager op een opvang voor Oekraïense vluchtelingen en nauw betrokken bij een crisisnoodopvang voor asielzoekers. Daarnaast doet hij humanitaire transporten naar door oorlog getroffen steden in Zuid-Oekraïne. Verder was hij 8 jaar Statenlid in Drenthe. Zijn doel is om met zijn praktijkkennis, ervaring en internationale netwerken een stem te geven aan de gevolgen van de geopolitieke verschuivingen, met name in de relatie met Rusland. En ook door in het Europees Parlement het Nederlandse belang, mensenrechten en democratie krachtig te vertegenwoordigen in deze snel veranderende wereld. In de middag werd er daarom door Ralph een bezoek gebracht aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Essenburgh. Hij gaf aan hoe belangrijk een goede opvang is als je moet vluchten door oorlog.

Pubquiz

In de avond was er onder het motto “Test je kennis over Europa!” een goedbezochte Pubquiz over Europa in café de Liefde in de Bruggestraat. Aan de orde kwamen onderwerpen als de verhouding Rusland-EU en de toestand in Oekraïne waarbij Ralph uit eigen ervaring vertelde en dat koppelde aan het GL/PvdA verkiezingsprogramma “Samen voor een hoopvolle toekomst”. Ook werd gesproken over de stem in Brussel van de Noord-Oostelijke regio’s in samenwerking met Duitse regio’s en het belang van de EU voor Harderwijk en de Noordwest-Veluwe. Verder werden vragen beantwoord over het verkiezingsprogramma dat in het teken staat van: herstel van vertrouwen, klimaatrechtvaardigheid, bestaanszekerheid en een sterk Europa.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws
toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws
. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]
. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.