Collegebesluit over Lokale Economische Agenda en Hondenuitlaatrennen

23 sep , 13:24 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 07 21t093659112
Vorige week heeft het college van burgemeester en wethouders van Nunspeet de besluitenlijst gepubliceerd over verschillende onderwerpen die de lokale gemeenschap aangaan. Een van de belangrijkste beslissingen was het collegebesluit over de Lokale Economische Agenda voor de komende jaren. Daarnaast werd er een besluit genomen over de aanleg van nieuwe hondenuitlaatrennen in Elspeet. Beide besluiten zijn van groot belang voor de lokale inwoners en de toekomst van de gemeente.

Lokale Economische Agenda

Het collegebesluit over de Lokale Economische Agenda heeft als doel de economie in de gemeente Nunspeet te versterken. Deze agenda is opgesteld voor de periode 2024-2028 en richt zich op het stimuleren van lokale ondernemers en het creëren van een gunstig economisch klimaat. In de vergadering werd duidelijk dat de gemeente niet alleen invloed wil uitoefenen op zichtbare aspecten zoals bedrijventerreinen en winkelgebieden, maar ook op de veranderingen in werkgelegenheid en pendelstromen. Door deze lokale aanpak hoopt de gemeente beter in te spelen op de behoeften van ondernemers en inwoners.
Het college heeft ingestemd met de conceptagenda, die nu ter inzage wordt gelegd tot 7 oktober. Ondernemers en andere belanghebbenden krijgen de mogelijkheid om hun mening te geven. Dit is een belangrijke stap richting de definitieve vaststelling van de agenda, die in november wordt verwacht. Het collegebesluit toont het belang dat de gemeente hecht aan een sterke, lokale economie en een goede samenwerking met ondernemers.

Nieuwe hondenuitlaatrennen in Elspeet

Een ander belangrijk punt op de agenda was de aanleg van hondenuitlaatrennen in Elspeet. Na een uitgebreid locatieonderzoek werd besloten om twee uitlaatrennen te realiseren: één aan de Hogeweg en één aan de Schapendrift. Deze rennen komen er op verzoek van bewoners en zijn bedoeld om honden op een veilige manier te kunnen uitlaten. In de begroting voor 2025-2028 is hiervoor een bedrag van €40.000 gereserveerd. Dit collegebesluit is een stap richting een betere leefomgeving voor hondenbezitters en een oplossing voor overlast op andere plekken.
De omwonenden van de locaties worden binnenkort op de hoogte gebracht van het besluit. Het college verwacht dat de nieuwe voorzieningen positief zullen bijdragen aan het woongenot in de buurt en het welzijn van honden in Elspeet.

Vragen van de ChristenUnie over Evenementen

Tijdens de vergadering werden ook vragen van de ChristenUnie besproken. De fractie had vragen gesteld over de bekostiging van activiteiten en evenementen in het dorpscentrum van Nunspeet. Het collegebesluit was om een antwoordbrief te sturen waarin de aanpak en financiering van deze activiteiten wordt toegelicht. Het is de bedoeling dat evenementen bijdragen aan een levendig en aantrekkelijk dorpscentrum, iets waar de gemeente samen met ondernemers aan werkt.
ontwerp zonder titel 2024 07 21t093659112

Meer nieuws                

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.