Collegevergadering Gemeente Nunspeet: Besluiten en Ontwikkelingen

13 sep , 15:35 Nieuws
gemeentehuis marktplein nunspeet
Op 3 september 2024 vond een collegevergadering plaats in Nunspeet. Tijdens deze vergadering hebben de burgemeester en wethouders verschillende besluiten genomen over diverse onderwerpen die invloed hebben op de gemeente. De onderwerpen variëren van bezwaarschriften en herinrichtingsplannen tot cultuurbeleid en informatiebeveiliging. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke besluiten die tijdens deze collegevergadering zijn genomen.

Bezwaar tegen Woo-beslissing Landgoed De Grote Bunte

Tijdens de collegevergadering werd er een besluit genomen over een bezwaar tegen een Woo-beslissing (Wet open overheid) die eerder dit jaar werd genomen. Het bezwaar ging over het niet openbaar maken van de financiële onderbouwing van het principeverzoek en het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van Landgoed De Grote Bunte. Na een hoorzitting op 2 juli 2024 verzocht de Commissie Bezwaarschriften om inzage in de documenten die geheim waren verklaard. Dit was nodig om een goed advies aan het college te kunnen geven.
Het college besloot tijdens de vergadering om het advies van het team te volgen en de geheim verklaarde documenten ter inzage te leggen voor de Commissie Bezwaarschriften. Hiermee voldoet het college aan het verzoek van de commissie, zodat zij een gefundeerd advies kunnen geven. Dit besluit onderstreept het belang van transparantie en zorgvuldigheid bij het afhandelen van bezwaren en verzoeken om informatie, zoals vastgelegd in de Wet open overheid. De kwestie rond het landgoed zal tijdens volgende bijeenkomsten verder worden besproken.

Kunst- en Cultuurbeleid 2024-2027

Een ander belangrijk agendapunt tijdens de collegevergadering was de vaststelling van de Ontwikkelagenda 2024-2027 en het actieplan 2024-2025 voor kunst en cultuur in Nunspeet. Na de goedkeuring van de beleidsnotitie Kunst- en Cultuuraanpak 2024-2027 door de gemeenteraad, ligt de focus nu op de uitvoering van dit beleid. Het college besprak de dynamische Ontwikkelagenda, die prioriteiten stelt voor de komende jaren, en de bijbehorende financiële uitwerking.
Het college ging akkoord met de ontwikkelagenda en het actieplan en besloot om de conceptdeelverordening kunst en cultuur Nunspeet 2024 vast te stellen. Deze nieuwe verordening vervangt het onderdeel ‘Jaarlijkse subsidie Oranjeverenigingen’ door ‘Jaarlijkse subsidie herdenken en vieren’. Dit besluit draagt bij aan het versterken van de culturele sector in Nunspeet en het ondersteunen van activiteiten die bijdragen aan de sociale samenhang en het culturele leven in de gemeente. De vergaderstukken worden nu doorgestuurd naar de raadscommissie Maatschappij en Middelen voor verdere behandeling.

Herinrichting Bergakkerweg en andere besluiten

Tijdens de collegevergadering werd ook het plan voor de herinrichting van de Bergakkerweg besproken. Deze weg wordt door omwonenden als verkeersonveilig ervaren vanwege slecht toegankelijke opritten en schade aan voertuigen. Na een participatietraject met buurtbewoners is er een nieuw ontwerp opgesteld dat voorziet in plantvakken en duidelijke parkeervakken om de verkeersveiligheid te verbeteren. Het college besloot dit plan te ondersteunen en waardeerde de inbreng van de buurt in dit proces.

Telefooncentrale

Naast deze onderwerpen nam het college tijdens de vergadering ook besluiten over de vernieuwing van de telefooncentrale van de gemeente en het onderzoek van de rekenkamercommissie naar informatiebeveiliging en privacy. Voor de nieuwe telefooncentrale werd gekozen voor een telefonie-oplossing op basis van Microsoft Teams, die in september 2024 zal worden geïmplementeerd. De uitkomst van het onderzoek naar informatiebeveiliging zal binnenkort worden besproken met betrokken gemeenten.
De collegevergadering van 3 september 2024 liet zien hoe diverse onderwerpen, van mobiliteit tot cultuur en veiligheid, op de agenda staan van de gemeentelijke besluitvorming. De besluiten die zijn genomen, hebben direct effect op de gemeenschap en tonen de betrokkenheid van het college bij het verbeteren van de gemeente Nunspeet.
gemeentehuis marktplein nunspeet

Meer nieuws                

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.