Weerbericht Nederland: Verspreid enkele buien, daarna zon

16 sep , 13:42 Nieuws
ontwerp zonder titel 2024 09 16t110341081
Vandaag zijn er verspreid enkele buien in Nederland. In de loop van de middag en avond klaart het in veel gebieden flink op. De rest van de week krijgen we te maken met rustig en vrij zonnig nazomerweer. De temperaturen stijgen vanaf woensdag tot lokaal 25 graden in het zuiden van het land.

Verspreid enkele buien en zon

Vandaag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Verspreid over het land valt er soms een lichte bui of wat regen, maar grote hoeveelheden neerslag worden niet verwacht. In de tweede helft van de middag wordt het droog en breekt de zon steeds vaker door, vooral in het westen van Nederland. De temperatuur stijgt dan naar ongeveer 20 graden. Er waait een matige wind uit het noorden met windkracht 3 of 4.

Vannacht meer opklaringen

Vanavond blijft het vooral in het oosten van het land bewolkt, maar in de rest van Nederland zijn er brede opklaringen. Het blijft droog en komende nacht komen er ook in het binnenland meer opklaringen. De temperatuur daalt naar zo'n 10 graden. Plaatselijk kan er een ondiepe mistbank ontstaan, maar door de wind is de kans op dichte mist klein. Interessant is dat het noorderlicht later vanavond of komende nacht boven Nederland zichtbaar zou kunnen zijn, vooral richting de noordelijke horizon.

Dinsdag en de rest van de week

Dinsdag zien we opnieuw een afwisseling van bewolking en zon. Op een enkele bui na in het zuiden en zuidwesten blijft het droog. De wind draait langzaam naar het noordoosten en wordt matig tot vrij krachtig langs de kust. Hierdoor kan het wat frisser aanvoelen dan de thermometer aangeeft, met temperaturen van 18 graden in het Waddengebied tot 21 graden in het oosten. Vanaf woensdag komt er een oost- tot noordoostenwind die warmere lucht aanvoert. Temperaturen stijgen dan lokaal tot 25 graden en het blijft op de meeste plaatsen droog, wat zorgt voor een zonnige en aangename nazomerweek.

Meer nieuws                

Voor meer nieuws kunt u Nunspeet Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Apeldoorn Nieuws en Harderwijk Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de Facebook-pagina voor jouw gemeente van Nieuws.nl? Mail dan naar [email protected]. Je kunt ook de redactie bereiken via deze mail of bel naar 06-42022831.