Operatie Steenbreek is ook in Nunspeet aan de orde

Foto: Pixabay

De organisatie operatie Steenbreek streeft er naar om zoveel mogelijk duurzame, groene tuinen te realiseren. Dit helpt tegen wateroverlast en stress van hitte. Het is goed voor nuttige insecten. Het is bewezen dat mensen zich er prettiger voelen en minder vaak ziek zijn dan bewoners in een zogenaamd grijs gebied.

Promotie van tuinieren

De gemeente Nunspeet wil tuinieren onder de aandacht brengen van de jeugd en daarom konden basisschoolleerlingen in Elspeet meedoen aan een zonnebloemwedstrijd. Voor de zomervakantie hadden de leerlingen zaadjes van de zonnebloem meegekregen en in de zomervakantie konden ze proberen om de hoogste zonnebloem op te kweken. Er kwamen op de einddatum voor de meting 54 reacties binnen.

Zonnebloemen van meer dan 3,5 meter hoog

Wethouder Marije Storteboom reikte afgelopen donderdag de prijzen uit. Ze ging de scholen langs en maakte daar de winnaars bekend. Thijs Bikker uit groep 5 van de Eben-Haëzerschool had de hoogste bloem in de gemeente. Zijn zonnebloem is 4,25 meter hoog geworden. Iris en Denise Wieberdink van de Da Costaschool uit groep 6 lukte het om een bloem te kweken van 3,79 meter lang. De 3e prijs is voor Manuel Stoffer uit groep 2 van de Da Costaschool. Hij eindigde 9 centimeter onder de nummer 2 met een lengte van 3,7 meter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen