Koning Willem-Alexander opent nieuwste, unieke afdeling van Nestlé-fabriek

Om te vieren dat Nestlé 150 jaar bestaat, opent Koning Willem-Alexander de nieuwste productielijn van Nestlé in Nunspeet. Het is een unieke lijn. Wereldwijd is er geen plek, waar zuigelingenvoeding voor baby’s met een koemelkeiwitallergie wordt geproduceerd.

Drukte van belang

Een bezoek van de koning is niet iets wat je vaak meemaakt. Iets meer dan honderd mensen, waaronder veel kinderen stonden voor de ingang van het fabrieksterrein in de miezerende regen te wachten op de aankomst van de Koninklijke Hoogheid. Toen deze rond 14.00 uur aankwam, begeleid door 2 motoragenten en een dienstauto, werd er hard geapplaudisseerd en gejuicht.

Officiële gedeelte

In de ontvangstzaal luisterden zo’n 200 mensen, buurtbewoners en werknemers van Nestlé, naar de mooie woorden van de CEO van Nestlé Nederland, Marc-Aurél Boersch. Hij was vooral vereerd met het bezoek van Koning Willem-Alexander. Ook haalde hij in zijn speech aan dat de nieuwe productielijn gelijkenissen vertoonde met 150 jaar geleden. Oprichter Henri Nestlé en zijn vrouw begonnen in een klein land als Zwitserland, met het produceren van babyvoeding om moeders te helpen hun kinderen te voeden. Een uniek moment. Nu, 150 jaar later, staat het bedrijf Nestlé weer aan de basis van een uniek moment. Wederom in een klein land, Nederland, start het bedrijf met het produceren van zuigelingenvoeding voor baby’s met een koemelkeiwitallergie.

Rondleiding Koning

Samen met Boersch en Michael Hayes, de fabrieksdirecteur in Nunspeet staat Koning Willem-Alexander op het podium om de productielijn op te starten. Met een druk op de rode knop start een holografische film die de productie van de zuigelingenvoeding symboliseert. Hierna volgt een rondleiding door het nieuwe deel van de fabriek. Nestlé heeft zo’n 100 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe productielijn die een belangrijke bijdrage vormt in het terugdringen van kindersterfte door voedselallergie onder kinderen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen